Inox Fenja och jag

Sorg o mycket mer....Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Mon, January 02, 2012 20:13

har det varit sen sist.

Så häftigt att Fenja o jag klarade vårt championat till slut, nu har jag beställt ett diplom oxå, från SKK, jag tycker det är lite kul att ha det.

Fenja är ju parad o det verkar som hon är dräktig men det är ju tid kvar, kolla uppfödarsidan.

Inox är helhäftig nu, värsta farten (i hans mått mätt) o tom snabba lägganden så det känns jättekul.

Jag blev ju lite stolt när jag såg honom i aussiemontern oxå, i storbild! Alla mina tre juveler är med i aussiekalenden.

Jackpot växer o frodas, höjdmässigt är han högre än Fenja men inte lika stor som Inox, dessutom är han i spjälstaketålderna o kan mycket väl tänka sig att springa iväg en bit för att skälla ut ev spöken som gömmer sig både här o där. Han lär sig snabbt o är som en lite snorloska när man är ute o går, han springer liksom åt alla håll samtidigt.

Men gosig till tusen o vägrar att gå ner från knät om han hänger med framdelen, han liksom spärnar emot o välter med sidan mot knäna.

Inox går ju gärna upp i knät oxå men är inte lika flink med tungan som Jackpot, han är som en orm!Den där tungan är väldigt svår att hålla i mun.....

Sen har det ju hänt, det som vi bävat för men ändå förstått att det kunde hända med tanke på kärlkramp o annat. Pappa somnade stilla in i sin säng morgonen den 8 dec. Min stackars halvbror som varit där SÅ mycket o hjälpt pappa sista tiden hittade honom.

Pappa hade inte räknat med att dö då han hade gjort både leverpastej, o skivat skinka kvällen innan till en maträtt som kallas drömskinka som ska läggas i vin några timmar innan tillagning. Det skulle han troligen bjuda halvbrorsan på. Pappa kunde inte dö på ett bättre sätt, hunden bredvid o tv:kontrollen i handen somande han in i sitt älskade hem som han inte kunde tänka sig att lämna för allt smör i småland!

Men pappa mådde bättre sista tiden, han var gladare, kunde använda all sin kunskap när han instruerade halvbrorsan om hur man drar om elen till alla apparater. Pappa hade även köpt en diskmaskin som skulle installeras just den 8 dec.

Min helbror ringde gråtandes till jobbet o berättade vad som hänt o jag åkte ner en halvtimme senare för att säga sista farväl innan han blev omhändertagen av kostymklädda herrar.

Min pappa finns altså inte mer, mest ledsamt för oss för pappa mår ännu bättre nu, slipper sin smärta i kroppen, bensåren har säkert oxå blivit bra.

Blog image

Han fattas oss så klart, så fort man undrade över något kunde man ringa för att få svar o han fanns alltid när man var bekymrad eller mådde dåligt. Hundmässan som var två dagar efter hans död var blandade känslor, jag vet att pappa hade velat att jag skulle gå, det är ju årets höjdpunkt men samtalen från honom under dagen då han brukar ringa för att höra om jag sett årets polishund o tullens uppvisning saknades enormt! Begravningen var dagen innan nyår o nu ska hans borg tas om hand......så detta år blir nog lite annorlunda.....

I november fick min käre man en liten propp i hjärnan, som visserligen inte givit några som helst skador men man känner att man ska ta hand om livet när man kan....

Så alla, ta hand om livet!

Nog för denna gång!

Mycket skäll.......Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Sat, November 05, 2011 17:21

blir det när man inte uppdaterar på länge......smiley

Denna blogg har strulat så mycket på sistonesmiley, men min käre man är expert med sina magiska kraftersmiley, tänk att man måste ropa på honom så fort det inte blir som man vill!

Ojojoj vad mycket som har hänt sen sistsmiley!!!

Fenja är numer brukschampion, hon drog till ordentligt men superkrafter, o det var ju sista tävlingen för säsongensmiley!

603p!!!!! Vi har aldrig kommit över 550p tidigare, o den klubb vi kammade hem det var Stockholm södra, där vi hade vår första godkända spårtävling så det kändes jättekul! Att vi lyckades till slutsmileysmiley!

Men det är mycket tack vare Carina smiley(uppfödaren) oxå som ställt upp i vått o torrt o peppat o pushatsmiley. Däremot är jag lite sur för resultatet har inte kommit in på hunddata än, vet inte vad det beror påsmiley.......

Sen har familjen utökats med en svart filur med namn Jackpot. En aussiehane från Bluewingfire. Han är en piggelin som har funnit sig väl tillrätta. Fenja o han leker mycket bra o ofta, hon är lika pigg som en unghund nu.

Får se om uppdateringen fungerar nu som den ska, vore ju roligt!

Oj, vad tiden går!Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Wed, July 13, 2011 21:14

smileyHej alla som väntat på att jag ska uppdatera nåt!

Jag har varit på kennelläger! Det är alltid lika roligtsmiley, att se släktingarna till sina hundar o se hur de jobbar mm....

Lägret var uppdelat med ett gäng som hade instruktör för söket o resten som körde själva, jag var en av dem....

Vi träffades i ett gäng o lade spår t varandra. Första dagen gick det oförskämt bra både för Fenja o Inoxsmiley, resterande dagar/spår fungerade inte för Fenjasmiley...vet inte varför.....

Ska spåra i morrn igen. Jag har ju semestersmiley! Gubben ska fiska så det är ju lämpligt att sticka ut på eget upptåg....

Vi har en hund extra här nu, det är pappas schäfer då pappa är inlagd på sjukhus o jag hoppas verkligen att läkarna kommer med en bra lösning för honom. Stackars pappa har så ont i sina bensårsmiley!

O pappas schäfer tuggar o tuggar på sig själv...en schäfer med hudproblemsmiley???? Nääää, det kan väl aldrig vara sant.....Oja, jag har bytt foder så får vi se om det ger någon skillnad.

Vi har ju bara Inox o Fenja hemma normalt, dottern o hennes hund Jetta har ju flyttat på riktigt.....

Blog image

Här är hundarna o jag, bara tre hundar.......

Fantastiskt!Jag fick till en uppdatering av nuläget!

smiley

Härligt ute!Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Sat, May 14, 2011 17:25

Visst är det skönt med den där känslan av varma kvällar, fågelkvitter o blommor nästan överallt!

Man blir ju lite sugen på semestersmiley.....men det är ju en bit kvar.....smiley

Jag har ju kommit igång o tränat o tävlat lite grand. Fenja o jag har tävlat två gånger, båda gångerna fullt på upptag o spår men första tävlingen tog spåret för lång tidsmiley o andra var lydnaden för dålig för att få bra poängsmiley.....

Inox o jag lyckades i lydnadsklass I o fick fina poängsmiley, det kändes ju jättebra att det är avklarat, nu är det appellen o lydnadsklass II som hägrar men Fenjas brukschampionat vore ju inte fel liksomsmiley.....

hon är ju nu sju o ett halft år så hon är ju ingen unghund längre, vilket hon även visar i situationer som hon kan SÅ väl o VET att matte inte har någon belöningsmiley.....varför springa ihjäl sig när man inte får något i gengäld????

Men som sagt det krävs ju en del träning för att det skall lyckas....eller träning på rätt sätt....om man tränar o tränar o tränar o tränar men det ger inte resutat så kanske man behöver ändra något i träningen.....smileyom man vill komma någonstans i tävlingkarusellen vill säga, eller få en god vardagslydnad. Man ser alltför många som inte tänker såsmileysmileysmiley, sen kan man ju alltid bli bättre.......

Inox har jag ju tränat bla kryp med under vintern då jag gått tävlingsintruktörsutbildning, det har varit ett projekt o det gick riktigt bra att få fram ett fint kryp. Dock är det svårare att få till på blött underlag....smiley

Blog image

Jag glömde i förra inlägget att tacka Therese som fotade när vi tränade samtidigt som hon kommenderade oss.....smiley

Tack Therese för vänlighetensmileysmiley!

Efter dagens träningspass behövs videokamera då Fenja har en telepatisk förmåga att se när jag tänker, men jag rör nog ett finger eller kröker ett hårstrå smileysamtidigt för när jag tänker att jag ska svänga vänster så drar hon sig bakåt.....smileyläskigt men ändå häftigt att se hur signalkänsliga dessa hundar verkligen är!

Nu är det förberedelse inför morgondagen smileysom börjar med hundträningsmiley o sen bär det av till Tallinn på en 40-timmarskryssningsmiley, sonen skall sköta 2 hundar o uppfödaren skall ta hand om mördarhunden Inoxsmiley......det är ju jättesnällt att ställa upp så! Både vår son o uppfödaren skall ha stort tacksmileysmiley!

smiley

De e mycke nu....Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Sun, May 01, 2011 22:00

Varför ska man hinna med så mycket mer under samma tid på våren?

Det ska städas o fejas, tränas (både människa o hund), planeras inför avslutningar, fikas o uppdareras på bloggen mm. O det svåraste av allt, man ska vara så glad o trevlig hela tiden, för det är ju vår! Jag har ju otroligt svårt för det som många vet......

Jag får väl skylla på vårtröttheten eller nåt.....

MEN jag har iaf tränat hundar men först var det badning av vintersmutsiga hundar, de blev SÅ fina!

Sen hittade jag en krabat som låg på golvet o kravlade, djurvän som man är.....så dödade jag den snabbt!

Blog image

Efter en vecka behandlade jag mina djurvänner för att sedan förhoppningsvis slippa dessa fasanfulla varelser!

Sen var det dags för lite träning....inför tävlingsäsongen.

Blog image

Blog image

Blog image

Jag har tävlat med Fenja två gånger, första gången tog hon alla pinnar men tappet efter blöthålet gjorde att vi missade tiden, men hon jobbade på bra o verkade inte helt slut när vi kom t bilen men det belv ju en kort tävlingsdag!

Andra tävlingen var det lydnad först vilket jag tänkte var mycket bra för oss då Fenja kan vara om möjligt ännu segare på lydnade om hon är trött o om solen råkar skina....men det hjälpte ju inte. Hon vet ju vad matte gör o inte gör när det är tävling....

Jaja, alla pinnar i spåret iaf, jackpott! Vi e med! Men uppletandet var ju lite pinsamt, hon tog tre grejer men med blyfötter o bomull i öronen.....vilket ger dåliga poäng så klart. Vi kom ändå på fjärdeplats av tjugo så det var många hundar som inte lyckades något vidare denna dag, sen började Fenja löpa o där är vi nu!

Inox berättar jag om en annan dag o det ska INTE ta lika lång tid till nästa inlägg!

smiley

Solen är här....Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Wed, April 20, 2011 22:11

men tröttheten består!

VAD ÄR DETTAsmileysmileysmiley?????

Känns som man skulle kunna sova flera dygn i sträck! Har varken tid eller lust att sova hela dagen o ändå åker ögonlocken hiss, helt plötsligt på kvällen känner man att nacken liksom går av!

Men hundarna är glada om än lite trötta av värmen......

Men som ni ser, de som trodde jag hade dött har fel, än blir ni inte av med mig.

Uppdaterar med något längre inom kort......

smiley

O vintern håller i sig....Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Mon, January 31, 2011 20:19

men det har sina fördelar.... ingen sand i sängensmiley......hoppas våren kommer på en veckasmiley, det ska liksom inte hinna bli kladdigt alls ute.

Det är ganska fantastiskt nu när man kan gå över gärdena på skarensmiley o hundarna kan springa som de vill! O äta harskit i snön....smiley

I söndags var det instruktörsutbildning igen, det är kul o man får aha-upplevelser på löpande bandsmiley! Läraren är mycket kompetent o bra att lyssna på. Det är ett bra gäng med olika erfarenheter vilket gör att det sällan är tyst i lokalen......kanske lite för sällan iblandsmiley.....

Vi skulle prova att klicka in att hunden skulle gå till konansmiley på eftermiddagslektionen men det tog inte lång stund förrän Inox gjorde detsmileysmiley! Så det kanske finns hopp om att jag kan lära mig det träningssättetsmiley!

Men det är så kul o träningsglädjen börjar återhämta sigsmiley, det är så otroligt skönt att komma hem från jobbet när det är ljustsmiley! Men känner att livslusten vaknar till igen efter sin dvala.

På måndagar öppnar jag på jobbet vilket gör att jag går upp senast 05.15 smileyo sen sitter vi oftast i möte på eftermiddagen så hjärnan är inte alltid på topp dåsmiley men jag måste ändå säga att det är så kulsmiley! Det är inte alla jobb där man kan påverka o vara med liksom. Jag tycker det bara blir roligare o roligaresmiley! O alla barnen som är så mysiga o duktiga på det mesta trots att de bara är 1,5-2 år! Tänk att få vara med i deras utveckling o upptäcka saker tillsammans med dem! Det är verkligen häftigtsmiley!

Nu är det tydligen slut för ikväll.......ögonen går i kors....

smiley

Härligt väder.....Det handlar om hundar

Posted by Åsa Öberg Sun, January 23, 2011 14:09

men tröttheten bestårsmiley, jag undrar om jag plötsligt blivit 75 år för det känns såsmiley. Det är soligt o kallt o jag orkar knappt gå upp för trappen innan flåset är igång! Skit oxåsmileysmileysmiley!

Igår var jag på klubben o tränade vilket var jättekulsmiley o lite krafter fanns det till det, vallade upp en liten ruta för uppletande.....det var ingen annan som ville göra detsmiley. Inox, Kaka o Fenja fick en liten påminnelse om hur det kan gå till, det var ju så längesen för mina hundar men de gjorde inget, de hade inte glömt bort det heltsmiley! Lydnaden gick ganska bra på isen.....det är ingen förare som går normalt i detta väglag men det finns små öar att gå på där gräset syns igenom o man kan få fotfästesmiley. Inox går jättebra på fria följet smileyom jag vet vad jag ska göra o inte blir osäker......

Men idag har jag iaf släpat mig ut i mjukisbyxor o gjort lite roligt med hundarnasmiley.....Vi har finbesök oxå! Jetta hälsar på över dagensmiley. Hon är så glad men saknar ändå matte så klart. Hon hälsar hjärtligt på oss med små ögon o en sko i munnen. Gullesnufsansmiley!

Ute är det full fart o lite till!

Blog image

Jetta fick lite springsjuka o hon såg verkligen galen ut men njuöt i fulla drag!

Blog image

Sen blev det lite uppletande vilket gick strålande, Fenja var ju som vanligt ingen raket men jag vet att hon är noggrann......

Blog image

Inox var liktigt duktig, flera grejer o kom snabbt in, duktig kille!

Blog image

O Jetta....hon är en raket! Jobbade snabbt o effektivt! Kul att se!

Blog image

Ojoj, nu blev det två uppdateringer sen i fredags! Chockartat!

En bild på det tre få avsluta detta, imorgon är det uppställning 06.15.....för att träffa alla härliga personligheter på jobbet, värdens bästa jobb!

Blog image

smiley