Inox Fenja och jag

Inox Fenja och jag

Så det kan bli!!!

Det handlar om hundarPosted by Åsa Öberg Sat, May 15, 2010 20:29

Fenja har ju varit lite loj, misstänkt skendräktighet o när jag tittade på väderprognosen skulle det bli ca20 grader o sol....ojojoj, är det någon idé att åka på tävling?

Jaha, på lördagen var det upp kl 05.30 igen för att packa hundar o grejer inför tävling. Visserligen låg det mesta kvar i bilen sen förra helgen smiley, inklusive köttbullarna i påse smiley.....behöver jag förklara?

Det är smidigt att ha en "egen" bil som alla hundsaker kan ligga i huller om buller. Halva garderoben ligger där oxå. Det har ju liksom hänt att det regnat ordentligt på tävlingar o alla förare o hundar ser ut som dränkta katter......men när det blir varmt o sol är det bra om man kan lätta på klädlagren o inte bara ha polotröjor.....sovsäck när det är kyligt o man behöver sova, handukar för blöta o kalla eller för varma hundar, några ombytesskor osv......fast dom glömde jag i dag.......

Åkte glad i hågen mot Bro utanför Stockholm, pratade med mamma på vägen dig, hon är alltid uppe i ottan - typ 05 smiley....fast hon inte har något att göra!!!!!Jag sa till henne att jag ringer sen på em. Om det gått åt pipsvängen ringer jag tidigt, annars senare.

Väl framme på mötesplatsen är det ingen där, ok jag är ju 20 min för tidig....men det kommer ingen, o kallelsen.....ligger hemma.......

Ringer dotterns mobil, inget svar......hon sms:ar att jag ska göra detsamma. Det slutar med att hon fick gå upp o starta datorn för att kolla mailen med kallelsen.

Oj då, det var visst 07.30 samlingen var, då är jag iaf på rätt plats! Puh! Annars hade det gått illa! Det är bara att vänta en stund smiley.....rastar hundarna mm....

Lottning....startnummer 1! Ja, varför inte, innan det blir alltför varmt.

Ut till spåren, jag hade påsläpp kl 8. Skickar ut Fenja på spårupptaget där hon ska leta reda på spåret i en stor ruta. Hon nosar till vänster, vänder o sen till höger o ger sig iväg med mig efter....vi hittar pinne 1,2,3,4,5 sen var det lite snurr smileyvid en stig, hon har haft svårt för det förut. Fenja blir osäker o jag som vanligt står o tittar på men hon jobbar på o löser det, går iväg igen, hittar pinne 6 o sista. Kanon! Vi tog oss runt denna gång oxåsmiley!Duktiga Fenja!

I väntan på vidare order från tävlingsledaren sitter man o snackar med de trevliga medtävlande o funktionärer som är i närhetensmiley. Det är kul att träffa nytt folk o även deltagare från tidigare tävlingar.

När det är dags för uppletandet känner jag att det gäller att få fart på Fenja på något sätt. När jag tidigare på tävling berömmer henne när hon hittat ett föremål så är jag både kort o ganska mörk i rösten. Om jag "piper" i stället som man gör på träning kanske hon tror att bollen kommersmiley........prova kan man ju göra. Det blev ju 0:a förra helgen så jag var beredd på det värstasmiley!

Fenja smågalloperar ut i rutan o får faktiskt tag på tre föremål innan tiden tar slut! Wao, det kändes kanonkul! Som sagt, jag vet att hon kan gå mycket bättre men jag tyckte att hon var duktig nu under omständigheterna!

Lydnaden.....ja, som förra veckan typsmiley. Fenja gör alla moment men i snigelfart. Jag körde med dubbelkommando både muntligt o kroppsligt. En av domaren kom sen fram o frågade vad jag gör med vänster ben när jag knixar till detsmiley....som om jag knuffade iväg Fenja. Domaren sade det på skoj o jag lade till att jag gör gamnacke, nickar, vrider axeln osv osv...idag var jag lite medveten men det var bara för att få igång Fenja mer, jag tror att det hjälpte iom att det blir mer som på träning. Poängen tänker jag inte skryta med men jag är JÄTTEGLAD att Fenja gjorde en sån "bra" tävling i årets första värmebölja o dessutom med skendräktigheten i huvud o kroppsmileysmiley. Vi var bara 4 tävlande mot slutet o Team Fenja fick flest poängsmiley.....så vi vannsmileysmileysmileysmileysmiley!!!

O med detta har nu certifikaten fördubblats smileyvilket betyder att jakten på det sista har börjat! När Fenja o jag har fångat det tredje o sista så blir hon Chamion i spår oxå....Tjing!

Just det, jag glömde ju ombytesskor.....vinterkängorna på i 20 graders värme från 06.00- 14.00smiley, snacka om misshandlade fötter......men skönt att ta av sig....utomhus......

Fenja, mitt gull, du e SÅ duktigsmileysmiley!

smiley